top of page

Johan H. Dokter

(1968 -        ) 

Geboren in Ridderkerk, begon Johan op zesjarige leeftijd met het spelen van cornet en kreeg hij zijn eerste vocale en brass opleiding binnen het Leger des Heils.  

Naarmate Johan zich ontwikkelde als muzikant, zowel door zijn opleiding aan het conservatorium in Groningen, als zijn deelname aan verschillende muziekgroepen, ontwikkelde ook zijn interesse in het componeren en arrangeren van muziek. Begin jaren negentig van de vorige eeuw begon hij met het schrijven voor kopersextet en later breidde hij dat uit met vocale werken en werken voor brassbands.

Johan_edited.png

Gedurende zijn hele muzikale carrière tot nu toe heeft Johan het voorrecht gehad om deel uit te maken van enkele van de beste muziekgroepen:

 

  • Als cornettist was Johan enige tijd principal van de Amsterdam Staff Band van het Leger des Heils, co-principal van Brassband Schoonhoven en repiano van Brassband Rijnmond.

 

  • Als zanger heeft Johan met veel plezier gezongen als lid het “Nationaal Zangkoor” van het Leger des Heils (voorloper van de Amsterdam Staff Songsters), de a capella groep “Timeless”,  gospelgroep "Gospel Unlimited", gospelgroep "Vocem" en gospelensemble “Living Fire”.

 

  • Als dirigent was Johan verbonden aan het Katholiek Jongerenkoor in Ter Apel, Zangkoor korps Emmen, Noord-Oost Nederland Divisieband, Zangkoor korps Rotterdam-Oost, mannenkoor van de Amsterdam Staff Band, gospelensemble Living Fire en sinds 2020 dirigent van Vocal Group Sacred Desire.

In opdracht van CU-Brass mocht Johan in 2019 een cornetsolo schrijven voor Tom Hutchinson (principal Cory Band): "Awake Thou That Sleepest". Hetzelfde werk had in 2022 opnieuw een succes op de Open Nederlandse Brassband Kampioenschappen. Robert Ernest (solo Provinciale Brassband Groningen) won bij dat concours de solistenprijs met "Awake Thou That Sleepest".

 

Johan heeft twee passies in zijn leven: door middel van muziek een boodschap kunnen overbrengen, maar vooral sinds 2014 vader zijn van een geweldige dochter.

bottom of page